fbpx
+32 (0)486.631.971 verkooppunt@beetasty.be

Informatie over tijmhoning

Om deze honing te produceren, zoals om lavendelhoning en vele monoflorale honing te produceren, bijen imkers hun bijenkorven en bijenstallen op tijgergewassen tijdens de bloei. Het is vooral in Spanje en Griekenland dat bijen in grote hoeveelheden nectar van tijmbloemen verzamelen om deze heerlijke honing te vormen.

Tijmhoning heeft een sterke geur zonder te vol te zijn, daarom is het vaak gewild om in de keuken te werken. Omdat het vloeibaar is, is het gebruik ervan alleen maar eenvoudiger.
Maar de therapeutische eigenschappen ervan hebben het essentieel gemaakt, zelfs in ziekenhuizen waar het wordt gebruikt voor wondgenezing. Je kunt het ook zonder aarzeling consumeren om je luchtwegen te behandelen tijdens de winterkoeling. Het zal je strottenhoofd en je bronchiën verlichten.

Helende deugden

Tijmhoning heeft veel voordelen: het is een uitstekende spiertoner en vergemakkelijkt het fysieke herstel.
Het blijft langer dan een jaar zonder problemen vloeibaar, dat wil zeggen dat u het op uw gemak kunt gebruiken zonder het uiterlijk plotseling te veranderen.

Omdat de pH hoger is dan in andere honing, is de proliferatie van bacteriën daar minder gemakkelijk, zodat het infecties kan voorkomen.
De thymol en carvacrol die in grote hoeveelheden in deze honing worden gevonden, geven het zijn sterke genezende honing capaciteit, daarom wordt het in sommige ziekenhuizen gebruikt om wonden te genezen. (Https://youtu.be/P92d7hKFkAU)

dreamstimemedium_121520738_s
Abeille posée sur une fleur de thym

Recept met tijmhoning:

Honing penne salade

400 gram pasta (penne)
1 geitenkaas of feta
3 verse tomaten
3 el tijmhoning
4 el olijfolie
Een paar ontpitte zwarte olijven
Kruiden van de Provence
peper

Kook je pasta, laat hem uitlekken en laat hem afkoelen.
Snijd de tomaten in kleine stukjes
Snijd de geitenkaas in blokjes
Snijd de olijven in dunne plakjes
Meng de olie en honing krachtig in een aparte pot
Meng de pasta, tomaten, kaas en olijven in de kom.
Voeg het honing-olie mengsel toe
Breng op smaak met peper en Provençaalse kruiden.

Het is klaar. Goed proeverij.

Data protection
Beetasty, Owner: Damien Babilon (Registered business address: Belgium), processes personal data only to the extent strictly necessary for the operation of this website. All details in the privacy policy.
Data protection
Beetasty, Owner: Damien Babilon (Registered business address: Belgium), processes personal data only to the extent strictly necessary for the operation of this website. All details in the privacy policy.