fbpx
+32 (0)486.631.971 verkooppunt@beetasty.be
ambachtelijk bijenkastproduct
Kwaliteit

Honing wordt steeds meer in diskrediet gebracht als namaakproduct, maar bij mij vindt u gegarandeerd zuivere honing van hoge kwaliteit.

Transparantie

Iedereen kan het bedrijf op afspraak komen bezoeken. Ontmoet ons, maak kennis met onze manier van werken, stel uw vragen.

Raw honing

Onze honing wordt niet verwarmd tijdens de oogst. Geen industrieel proces bij ons.

Diversiteit

Onze bijenkasten staan verspreid in België. Van Houthalen (Vlaanderen) tot Neufchâteau (Ardennen). Op die manier kunnen wij u een mooi assortiment honing aanbieden.

beetasty logo - ambachtelijk bijenkastproduct

Ambachtelijk bijenproducten … rechtstreeks van bij de imker

Ambachtelijk honing uit België

Ambachtelijke honing: paardenbloemhoning, boomgaardhoning uit Roost, zomerhoning uit Denée, koolzaadhoning uit Denée, struikheidehoning, honing met propolis, honingchoco, honingchoco met zwarte chocolade

Ambachtelijke noga: pure noga, noga met noten, noga met Caramel d’Isigny

Afgeleide honingproducten: ambachtelijke peperkoek, honingwijn, azijn met tijmhoning, uienkonfijt met honing, koninginnenbrood, propolis, propolisgommen, propolissiroop, natuurlijke bijenwaskaarsen …

Geschenkmanden: assortiment producten tussen € 12,90 en € 35

Buitenlandse honing: dennenhoning, tijmhoning, acaciahoning

Over onze ambachtelijk bijenproducten
Mede
Dit product wordt geproduceerd door Stéphane Lambert, een ambachtsman uit Ramillies (Waals-Brabant). Hij produceert vruchtenwijnen die verkocht worden onder het merk “Les apéros de chez nous”. Hij werkt alleen en hij werkt goed. Ik kan u zijn andere producten alleen maar aanbevelen. Met wijnen als vlierbloesemwijn, paardenbloemenwijn en kersenwijn beschikt hij over een bijzonder mooi assortiment. Hij is de producent van onze honingwijn.

 

Honing

U zult op de website twee categorieën honing terugvinden:

  1. honing uit België: deze honing produceer ik zelf, met behulp van mijn bijenkasten. Zoals ik al toelichtte op de pagina van de categorie, doe ik in verschillende regio’s in België aan transhumance (tijdelijk verplaatsen van bijenkasten), om een zo breed mogelijke waaier van producten te kunnen aanbieden.
  2. buitenlandse honing: Dit is honing die ik in België niet kan produceren, maar waar klanten regelmatig om vragen. Daarom laat ik deze honing overkomen vanuit het buitenland. De tijmhoning komt uit Spanje. De dennen– en acaciahoning komen uit Roemenië. Om volledig te zijn: het is soms mogelijk om acaciahoning te produceren in België, maar de productie is tamelijk wisselvallig. Daarom laat ik de honing liever overkomen uit Roemenië. Zo kan ik altijd hetzelfde product aanbieden.

 

Propolishoning

Dit is een product dat ik zelf produceer. Zoals veel imkers bood ik vroeger alleen de moedertinctuur van propolis aan. Dat is propolis die verdund is in alcohol van 70°. Het vaderschap deed me beseffen dat dit product niet geschikt is voor kinderen. Ik ben dan propolishoning gaan produceren, honing die gemengd wordt met propolis, maar zonder alcohol. Dankzij een specifieke techniek kan ik de alcohol uit de moedertinctuur halen, zodat alleen de propolishars overblijft. Die hars voeg ik dan toe aan de honing.

 

Peperkoek
Dit product wordt bij ons gemaakt, met lokaal tarwemeel (Moulin de l’Escaille) en honing die we zelf produceren. Weet dat onze peperkoek voor ongeveer de helft uit honing bestaat! Dat verklaart het prijsverschil met peperkoek uit de supermarkt. Ook de specerijen zijn gevarieerd: kaneel, maar ook nootmuskaat, steranijs en gember.

 

Noga

Ook dit ambachtelijke product is zelfgemaakt. Ik maak het zelf, meestal met mijn honing. De hazelnoten en amandelen komen uit Italië. De witte noga bevat eieren, de zwarte niet.

Stuifmeel
Ik verkoop het stuifmeel dat mijn bijen verzamelen. Om de voedingswaarde ervan niet verloren te laten gaan, verkoop ik het stuifmeel diepgevroren. Dat bemoeilijkt de verkoop, maar garandeert de heilzame werking.

U zult het product dus niet op deze website terugvinden (de verzending is te moeilijk). U kunt uw diepgevroren verse stuifmeel op afspraak wel bij mij komen halen.