Voorstelling
Ik begon in 2009 met de bijenteelt.
Een tv-programma deed mij herinneringen ophalen uit mijn kindertijd op de boerderij. Tijdens de vakantie ging ik honing oogsten bij mijn vriend Guy, de dorpsimker die een tiental bijenkasten had.
Ik was gefascineerd door die zwarte dozen achteraan in zijn tuin, waar ik niet te dichtbij durfde komen.
Door honing te oogsten, kreeg ik de smaak te pakken. Verse honing uit de bijenkast proeven: verrukkelijk!
In maart 2013 besloot ik om mij ernstiger te gaan bezighouden met de bijenteelt, en het aantal bijenkasten te verhogen.
In 2017 werd ik voltijds imker.
Evolutie van de bijenstapel
Maart 2013: 20 bijenkasten
November 2013: 50 bijenkasten
Januari 2014: 44 bijenkasten
Juli 2014: 82 bijenkasten
December 2014: 47 bijenkasten (reeds grote verliezen in de winter)
Maart 2014: 38 bijenkasten
Juni 2015: 70 bijenkasten (goed voor ongeveer 1.400.000 bijen)
Februari 2016: 110 bijenkasten (overname van Beegold)
Juli 2016: 130 bijenkasten
Maart 2017: 60 bijenkasten (de varroamijt sloeg opnieuw toe)
Maart 2018: 90 bijenkasten
Augustus 2018: 130 bijenkasten
Belangrijke datums
2013
Oprichting
Aankoop van 40 bijenkoloniën om de basisstapel samen te stellen
2014
Samenwerking met Vallero
Start van de transhumance-activiteiten in La Roche-en-Ardenne, Neufchâteau en Houthalen (op de heide)
Toetreding tot de organisatie Promiel en tot het label “Perle du Terroir”
2015
Start van de productie van noga
Start van de website voor onlineverkoop
Gebruik van nieuwe potjes
2016
Brand in de opslagplaats (al het klaargemaakte materiaal voor het seizoen gaat in vlammen op)
Aankoop van het wafelijzer bij Vallero en Vergers & Ruchers Mosans
2017
Start van de activiteit in hoofdberoep
Nieuwe samenwerking met winkelketen Colruyt