fbpx
+32 (0)486.631.971 verkooppunt@beetasty.be

Propolis honing

(0 klantbeoordelingen)

14,00

Honing met propolis

12 op voorraad

Beschrijving

Propolis honing (ook wel honing met propolis genoemd) is honing waaraan propolis is toegevoegd.
Het moet worden gebruikt in geval van problemen met de luchtwegen. Propolis is het belangrijkste antibacteriële, antivirale en schimmelwerende middel in de bijenkorf.

De bijen verzamelen propolis uit de knoppen van de bomen en brengen het terug naar de bijenkorf om alle elementen te desinfecteren, zichzelf te behandelen en de gaten te dichten.
Soms doden ze – bijvoorbeeld wanneer een muis de korf binnenkomt – een roofdier in de korf en balsemen het met propolis.

De aldus gebalsemde indringer ontleedt niet, hetgeen elke verontreiniging voorkomt.

Propolishoning is zeer geschikt voor kinderen omdat er geen alcohol in zit, in tegenstelling tot de tinctuur van propolis die gemakkelijker op de markt verkrijgbaar is.

Propolis-artikel van Dr. Cristina AOSAN (in het frans)

Prijs per kilo: 56 €

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Toon beoordelingen in alle talen (22)

Wees de eerste om “Propolis honing” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Hoe wordt propolis verzameld ?

    Er zijn twee bronnen van propolis in de bijenkorf: rasppropolis en schraappropolis. Schraappropolis: propolis wordt verzameld door de frames van de bijenkorf af te schrapen en vervolgens behandeld om onzuiverheden te verwijderen voordat het verkocht wordt. Roosterpropolis: boven in de bijenkorf, net onder het dak, wordt een rooster geplaatst. Als de bijen alle gaten met propolis hebben gevuld, wordt het in de vriezer gelegd om de hars te oogsten die in het rooster zit.
  • Wat zijn de gezondheidsvoordelen van propolis?

    Propolis staat bekend om zijn antibacteriële, antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen, die goed zijn voor het immuunsysteem en de algehele gezondheid. Antibacterial properties of propolis Recent update of the anti-inflammatory activities of propolis
  • Wat is propolis?

    Propolis is een harsachtige substantie die door bijen wordt verzameld uit de knoppen van bepaalde bomen en die wordt gebruikt om de bijenkorf te versterken en te desinfecteren.

Andere suggesties…